Kako se vrši branje i čuvanje šparoga?
16.06.2012, 16:16
Šparoge je najbolje brati vrlo rano ujutro ili predvečer kada nije jaka žega, a ubrane izbojke treba odmah staviti u hladnu prostoriju. Najbolje ju je potrošiti što prije jer se na sobnoj temperaturi šparoga ne može dugo držati, dok se u hladnjaku može čuvati 4-5 dana, a da ne izgubi mnogo od svoje kvalitete. Ukoliko imate iz svog kućnog vrta viška šparoga koje ne možete odmah potrošiti – možete je blanširati i staviti u zamrzivač pa ćete moći uživati u ovom delikatesnom povrću i u vrijeme kada ga u vrtu više ne bude.
Komentari
Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod
Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.