Kako pripremiti slatko od smokava na francuski nacin
12.09.2012, 11:24
Potrebno je: 1 kg svežih smokava, limun, 100 g badema i 200 g šećera.
* Smokve dobro operite i osušite, u svaku ubacite po zrno badema i ređajte u veću šerpu. Odozgo sipajte šećer, dodajte struganu limunovu koru i nekoliko tankih kriški limuna, prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite da se preko noći marinira. Ujutro kuvajte smokve do vrenja. Kada tečnost proključa kuvajte minut - dva, pa prebacite u zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite 15 minuta ili dok tečnost ne počne da se karamelizuje. Smokve i kolutiće limuna potom rasporedite u staklene tegle, prelijte ostatkom tečnosti, hermetički zatvorite i tegle poređajte u šerpu sa tek proključalom vodom. Sasvim smanjite temperaturu i kuvajte još 30 minuta, pa sklonite sa ringle i sačekajte da se ohlade.
Komentari
Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod
Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.