Kako se priprema kalabriski patlidzan?
12.09.2012, 11:25
Potrebno je: 1 kg plavog patlidžana, nekoliko čenova belog luka, 3 ljute papričice, malo seckanog origana, so, sirće i maslinovo ulje.
* Patlidžan bez ljušćenja iseckajte na kockice, preručite u veću posudu, prelijte sirćetom, posudu prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite da stoji dva dana. Posle dva dana patlidžan dobro ocedite i rasporedite u čiste staklene tegle. U svaku teglu dodajte po čen - dva očišćenog belog luka, nekoliko kolutića ljute papričice, posolite i pospite origanom. Tegle do vrha napunite uljem, hermetički zatvorite i poređajte ih u šerpu sa jedva proključalom vodom. Sasvim smanjite temperaturu i kuvajte sat vremena, pa izvadite iz vode, sačekajte da se ohladi i čuvajte na suvom, hladnom mestu. Ovako konzerviran patlidžan može se konzumirati tri do četiri meseca.
Komentari
Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod
Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.