Kako se sprema Pindžur?
26.09.2012, 11:51
Potrebno je:
5 kg crvenih paprika
2 kg patlidžana
1 l gusto ukuvanog paradajza
2 dl ulja
70-80 g soli
100 g belog luka
5 kašika sirćeta
2 ljute paprike
Priprema
Papriku i patlidžan ispeći. Oljuštiti, ocediti dobro, pa samleti krupno ili iseckati, po želji. Ulje zagrejati, pa sipati papriku i patlidžan. Propržiti 15-tak minuta, pa dodati paradajz.
Ljutu papriku iseckati sitno, a beli luk izgnječiti. Dodati pred kraj kuvanja. Takodje, dodati so, a kada je skroz gotovo, dodati i sirće. Dužina kuvanja zavisi od željene gustine.
Puniti zagrejane tegle. Stavljati u dunst ili zapeći u rerni.
Komentari
Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod
Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.