Kako se priprema Šarena salata?
26.09.2012, 11:58
Potrebno je:
2 kg kupusa
2 kg paprike babure
1 kg krastavaca
200 g šargarepe
Priprema
Povrće oprati i iseckati, kupus i šargarepu izrendati, krastavce iseći na kolutove, zatim sve sjedinjiti u dublju posudu. Preliti sa pola litra sirćeta i 1 litrom vode, 250 g šećera, 50 g soli, vinobran i konzervans i sve sastojke dobro izmešati. Pokriti i osaviti preko noći da odstoji. Sutra dan stavlati u tegle.
Savet:
Po želji se može staviti bilo kakvo povrće sem paradajza.
Komentari
Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod
Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.