Kako pripremiti Domaći biljni začin?
26.09.2012, 12:03
Potrebno je:
3 kg šargarepe
5-6 crvenih neljutih paprika
1 kg bele zeleni (peršun i paškanat) sa lišćem
2 veće glavice celera sa lišćem
2 manje glavice crnog luka
1-2 čena belog luka
1 kg soli
Priprema
Pariku očistiti, šargarepu i zelen, takođe, celer, beli i crni luk. Iseći na kocke, dodati 1 kg soli, a lišće celera i pešuna takođe iseći i dodati povrću. Ostaviti da stoji 24h, zatim samleti na mašini za meso ili seckalici, dodati konzervans i ređati u tegle. Čuvati na tamnom i hladnom mestu.
Savet:
Neizostavna, kao začin, u svakom mom jelu
Komentari
Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod
Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.