Kako se pripremaju Kiseli krastavčići?
29.09.2012, 12:22
Potrebno je:
5 kg kornišona
Sirup:
4 l vode
1 l sirćeta po želji
5 kašika soli
2 kašike šećera
10 g vinobrana
10 g konzervansa
biber u zrnu
listovi peršuna
celera
kopar
mirođija
Priprema
U veći sud naređati krastavce koje smo prethodno oprali i osušili.
Vodu sa šećerom, soli, vinobraom i konzervansom prokuvati, dodati sirće i vrelim sirupom preliti kornišone, poklopiti i ostaviti nekoliko sati da se ohlade.
Ohlađene kornišone ređati u tegle, između njih stavljati naizmenicno seckani peršun, celer, biber u zrnu, mirođiju i kopar.
Na kraju sipati sirup do vrha tegle i dobro zatvoriti poklopcem.
Savet:
Po želji možete dodati glavicu crnog luka isečenog na režnjove.
Komentari
Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod
Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.