Kako pripremiti Ajvar?
02.10.2012, 11:22
Potrebno je:
10 kg crvenih mesnatih paprika
300 ml ulja
po ukusu soli
2 supene kašike sirćeta
Priprema
Paprike očistiti, ispeći, skinuti im kožicu i dobro očistiti da nema semenki. Zatim samleti na mašini za meso. Samlevene paprike staviti u šerpu i na 10 kg mlevenih paprika staviti 0,3 l ulja. Pržiti prvih 10 minuta na jakoj vatri a zatim smanjiti temperaturu i pržiti još 40 minuta stalno mešajući dodati soli po ukusu i pred sami kraj prženja dodati 2 supene kašike sirćeta. Ukljuciti rernu na 150 stepeni i u njoj zagrejatui tegle. U zagrejane tegle sipati vruć ajvar i zapeći ajvar u rerni oko 50 minuta. Isključiti rernu i ajvar ostaviti u rerni pa tek sutradan zatvoriti tegle. Ja ne stavljam nista ni vinobran ni konzervans i odličan je.
Komentari
Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod
Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.