uputstva
registracija rs domena

Kako se priprema Bokina brza turšija?

02.10.2012, 11:25
Potrebno je:

5 kg kornišona
5 kg karfiola
3 kg šargarepe
5 većih glavica crnog luka
1 glavica belog luka
listovi lovora, peršuna, celera
kopar i mirođija su obavezni

Sirup

8 l vode
10 kašika soli
4 kašike šećera
2 l alkoholnog sirćeta
10 g vinobrana
10 g konzervansa

Priprema

Povrće dobro oprati i očistiti.

Iseckati peršun i celer, dodati na kolutove isečen luk i očišćen beli luk, biber, kopar, mrođiju i lovor.

Ređati naizmenično: na dno sipati mešavinu začina, red krastavačića, red šargarepe, red karfiola, opet mešavinu začina pa red krastavčića, karfiola i šargarepe i tako sve dok ima mesta.

Na kraju obavezno staviti mešavinu začina.

Ostaviti da prenoći dok sirup ne bude spremljen.

Sirup: u veliki sud sipati vodu, sirće, šećer, so, vinobran i konzervans i mešati dok se sve ne rastopi i sjedini, prekriti krpom, povremeno mešati, a sutradan sipati preko naređanog povrća.

Turšiju dobro zatvoriti celofanom i poklopcem i ostaviti da se kiseli.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.

daftar situs togel online situs togel online situs togel online togel macau oryornoi.com naturalmarkeet.com mgjakartaselatan.id togel slot jaigurudevashrammathura electrokwt agen togel online toto togel bo toto togel online bo toto togel online slot88 gacor agen toto togel subangjaya-desa.id