Kako se priprema Bokina brza turšija?
02.10.2012, 11:25
Potrebno je:
5 kg kornišona
5 kg karfiola
3 kg šargarepe
5 većih glavica crnog luka
1 glavica belog luka
listovi lovora, peršuna, celera
kopar i mirođija su obavezni
Sirup
8 l vode
10 kašika soli
4 kašike šećera
2 l alkoholnog sirćeta
10 g vinobrana
10 g konzervansa
Priprema
Povrće dobro oprati i očistiti.
Iseckati peršun i celer, dodati na kolutove isečen luk i očišćen beli luk, biber, kopar, mrođiju i lovor.
Ređati naizmenično: na dno sipati mešavinu začina, red krastavačića, red šargarepe, red karfiola, opet mešavinu začina pa red krastavčića, karfiola i šargarepe i tako sve dok ima mesta.
Na kraju obavezno staviti mešavinu začina.
Ostaviti da prenoći dok sirup ne bude spremljen.
Sirup: u veliki sud sipati vodu, sirće, šećer, so, vinobran i konzervans i mešati dok se sve ne rastopi i sjedini, prekriti krpom, povremeno mešati, a sutradan sipati preko naređanog povrća.
Turšiju dobro zatvoriti celofanom i poklopcem i ostaviti da se kiseli.
Komentari
Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod
Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.