uputstva
zaštita voća

Kako se priprema Pelat paradajz?

03.10.2012, 11:53
Potrebno je:

1 kg paradajza

Priprema

Odabrati sitniji paradajz. Dobro ga oprati i oljuštiti. Naslagati ga u teglu od 2 kg. Šupljine između paradajza popuniti parčićima. Zatvoriti teglu metalnim zatvaračem. Teglu spustiti u šerpu s vodom da voda bude u visini zatvarača. Kad voda zavri smanjiti temperaturu i ostaviti da voda više ne vri već samo "struji" 15 - 20 minuta. Ostaviti teglu da se postepeno hladi. Prohladjenu teglu izvaditi iz vode i okrenuti je naopako, da zatvarač dobro prilegne. Time je završena sterilizacija i gotov pelat paradajz. Teglu vratiti u prvobitan položaj nakon 3-4 h.

Savet:

Pijačna ponuda je veoma bogata pa napravite sami pelat paradajz. Možete seći i na parčiće, bez ikakavih dodataka što dobro dodje kao dodatak jelima.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.

daftar situs togel online situs togel online situs togel online togel macau oryornoi.com naturalmarkeet.com mgjakartaselatan.id togel slot jaigurudevashrammathura electrokwt agen togel online toto togel bo toto togel online bo toto togel online slot88 gacor agen toto togel subangjaya-desa.id