Kako se pripremaju Fileti od crvene paprike?
03.10.2012, 11:54
Potrebno je:
10 kg (oko 7kg očišćene) crvene paprike
250 g soli
250 g šećera
1 kašika bibera u zrnu
2 glavice belog luka
1 veza celerovog lišća
1,5 šoljica esencije
1 konzervans
1 vinobran
Priprema
Papriku preseći na pola da se dobiju fileti, očistiti je i oprati. U činiju pomešati so, šećer, biber, beli luk očišćen i isečen na listiće, iseckano celerovo lišće, esenciju, konzervans i vinobran. U veću posudu staviti očišćenu papriku i preko nje preliti pripremljenu smesu. Ostaviti 24h da odstoji povremeno mešajući. Nakon toga papriku slagati u plastičnu kofu jednu preko druge ravnajući je. Preko preliti sa prelivom u kojem je stajala paprika.
Komentari
Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod
Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.