Kako se priprema Pečeni pasterizovani paradajz?
03.10.2012, 11:55
Potrebno je;
paradajz
so
šećer
1 kašika sveže seckanog oregana
1 kašika bosiljka
1 kašika ruzmarina
1 dl maslinova ulja
ili hladno cedjeno suncokretovo ulje
1 glavica belog luka
Priprema
Uzmemo manje a čvršće paradaize, prepolovimo, stisnemo dobro prstima da izadje tečnost i redjamo u veliki pleh iz rerne. Po paradajzu pospemo šećera i soli onoliko kao kad solimo salatu. Rernu ugrejemo na 150 stepeni, stavimo pleh sa paradajzom i sušimo 2 sata (pazite nisu sve rerne iste, negde treba koji minut više negde manje od 2 sata). Pošto moja rerna nema ventilator ja uzmem varjaču i stavim na vrata od rerne da nisu skroz zatvorena. U posudu stavimo 1 kašiku sveže seckana oregana, bosiljka i ruzmarina, dodamo 1 manju šoljicu ulja i seckani beli luk. Sve izmešamo. Paradajz dok je još vruć redjamo u tegle, posipamo ga seckanim začinima i seckanim belim lukom u ulju. Kad napunimo tegle, na vrh stavimo 1 kašiku ulja i zatvorimo ih metalnim zatvaračima. Ugrejemo rernu na 100 stepeni, stavimo tegle, grejemo ih 30 minuta i isključimo rernu i ostavimo da se tegle ohlade u njoj (to je pasterizacija).
Komentari
Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod
Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.