Kako se priprema Domaći kečap?
03.10.2012, 11:56
Potrebno je:
10-12 kg paradajza
600 g šećera
200 g soli
200 g gustina
2 kesice origana
5 g konzervansa
200 g sirćeta
Priprema
Paradajz samleti da se dobije 8 l soka. Sipati u lonac i pustiti da se kuva dok ne uvri do 6 l. Dodati 200 g soli, 200 g sirćeta, 600 g šećera, 200 g razmućenog gustina, origano i konzervans. Prokuvati još malo dok se ne počne da se zgušnjava. Vruće sipati u manje teglice ili u staklene flašice od sokića. Zatvoriti dobro i okrenuti naopako. Ostaviti tako da se ohladi.
Savet:
Ako volite gust kečap možete povećati količinu gustina za 100 g. Kečap je odličan, veoma lepog ukusa i može dosta dugo da stoji.
Komentari
Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod
Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.