uputstva
zaštita voća

Kako pripremiti Slatko od višanja?

06.10.2012, 14:35
Potrebno je:

1 kg šećera
1 kg višanja

Priprema

Višnje oprati, očistiti od koštica i peteljki. U šerpu redati red šećera, red višanja i tako dok se ne utroši sav materijal. Na kraju sve posuti šećerom, dodati najviše 2 čaše vode i staviti na šporet na umerenu temperaturu, da se šećer otopi. Zatim pojačati temperaturu i kuvati slatko na jakoj vatri.

Kada deluje da je slatko kuvano, treba ga skloniti sa šporeta, pokriti krpom i ostaviti da odstoji najmanje 10 minuta. Višnje puštaju sok, pa će se malo razrediti sok. Potom ga vratiti na šporet i nastaviti sa kuvanjem na jakoj vatri. Kuvati dok ne počnu sa kašike da padaju, po dve teške kapi.

Gotovo slatko skloniti sa šporeta, skinuti penu i pokriti mokrom krpom. Ostaviti da prenoći, a sutradan sipati u čiste suve tegle.

Povezati celofanom i ostaviti na suvo i mračno mesto.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.

daftar situs togel online situs togel online situs togel online togel macau oryornoi.com naturalmarkeet.com mgjakartaselatan.id togel slot jaigurudevashrammathura electrokwt agen togel online toto togel bo toto togel online bo toto togel online slot88 gacor agen toto togel subangjaya-desa.id