Kako se priprema Leskovačka ljutenica?
06.10.2012, 14:38
Potrebno je:
3 kg slatke paprike
6 kg ljute paprike
1 kg belog luka
1 l ulja
2 konzervansa
4 kašike šećera
3 kašike soli
malo esencije
Priprema
Paprike ljute i slatke oprati i poredjati u pleh i zapeći. Kada se ohlade samleti, zajedno sa belim lukom i pržiti na ulju 1 sat.
Posoliti, pošećeriti, staviti eksenciju i konzervans. Sipati u vruće tegle.
Tegle zapeći u rernu na slaboj temperaturi i sutradan kad se ohlade, povezati.
Komentari
Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod
Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.