Kako se pravi Slatko od divljih kupina?
09.10.2012, 11:43
Potrebno je:
500 g divljih kupina
500 g šećera
Priprema
Odabrati krupne kupine, staviti ih u cediljku i dobro oprati. Šećer stavit u posudu u kojoj će se kuvati slatko i preliti ga vodom da ogrezne. Kada sećer provri stavit kupine i kuvati ga na jakoj vatri. Kad sok počne gusto da pada sa kašičice, po 2-3 kapi odjednom, znači da je slatko dobro kuvano. Skloniti ga sa vatre, skinuti mu penu pa ga pokriti vlažnom krpom i ostavit da prenoći. Sutradan ga sipati u tegle.
Komentari
Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod
Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.