Kako se priprema Peckana paprika?
17.10.2012, 10:53
Potrebno je:
130 crvenih paprika
200 ml ulja
200 g šećera
200 g soli
30 ml esencije
1 konzervans
1 vinobran
1 kafena kašičica salicila
Priprema
Papriku oprati, izvaditi peteljke i semenke i ispeckati je po malo na šporetu.
Tako peckanu papriku stavljti u veću vanglu u kojoj su stavljeni svi sastojci (ulje, šećer, so, eksencija, konzervans, vinobran, salicil).
Tu papriku povremeno mešati, da što više upije sastojke. Kada se sve lepo ispecka, lepo promešati i ostaviti pokrivenu 3 sata.
Nakon toga redjati u tegle. Po ukusu dodati beli luk, šargarepu i peršun.
Komentari
Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod
Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.