Kako se priprema Carska salata?
18.10.2012, 10:59
Potrebno je:
5 kg paprika (oblika paradajza)
1 l jabukovo sirće
1/2 l ulja
2 kg šangarepe
2 kg karfiola
1 kg celera (koren)
250 g soli
1/2 kg šećera
2 kesice konzervansa
Priprema
5 kg paradajz-paprika, očistiti od peteljki i iseći na četvrt. Staviti u neku šerpu i posuti sa 250 g soli i 1/2 kg šećera. Ostaviti da prenoći pokriveno.
Soku koji paprika otpusti, sutra dan, dodati 1 l jabukovo sirće i 1/2 l ulja, staviti da provri.
Pre pripreme soka očistiti 2 kg šargarepe. Očišćene staviti lonac hladne vode, pa da to provri. Kada je voda provrla izvaditi šargarepu. Kada se prohladi iseći na kolutiće. Očistiti 2 kg karfiola, oprati i iskidati na cvetiće. Celer 1 kg očistiti, oprati i iseći na kockice.
Povrće pomešati i preliti sa onim vrelim sokom, kome smo dodali 2 kesice konzervansa.
Sutra dan redjati u tegle i naliti istim tim sokom. prijatno vam bilo.
Salata je dobra za serviranje, kada su slavlja uz predjelo.
Komentari
Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod
Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.