Kako se priprema Đus od kajsija?
24.10.2012, 11:00
Potrebno je:
4 kg zrelih kajsija (bez koštica)
oko 6 l vode
1 kg šećera
3-4 limuntusa
1/2 konzervansa
na vrh noža vinobrana
Priprema
Kajsije ispasirati (ručno ili u blenderu). Staviti da se kuvaju oko 20 min.
Propasirati kao paradajz, dodati oko 6 l vode, limuntus, konzervans i vinobran. Sve to staviti da prokuva i skidati penu.
Vruće sipati u dobro oprane i tople flaše, zatvoriti i dobro ih utopliti. Ostaviti ih tako dok se ne ohlade.
Ono što ne iskoristite odmah može da stoji i do zime.
Komentari
Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod
Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.