Kako se priprema Sirup od crne ribizle i maline?
24.10.2012, 11:06
Potrebno je:
5 kg crne ribizle
1 kg maline
50 g limuntosa
4 l vode
šećer
Priprema
Ribizle i maline isitniti u električnoj seckalici, dodati vodu i limuntos i ostaviti da stoji 48 sati na hladnom mestu.
Kada ostoji masu staviti našporet i zagrevati da bude vruće a ne da proključa (kada je topla masa sok se bolje cedi).
Procediti sok na gusto sito, i na svaki litar dobijene tečnosti stavimo kg šećera.
Ne kuvamo odjednom celu količinu (kad je manja količina ostane bolja boja soka), sve stavimo u posudu 2 l soka i 2 kg šećera, kuvamo samo da baci 2-3 ključa i toplo pakujemo u tople flaše. Dobro zatvorimo.
Komentari
Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod
Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.