Kako se priprema Kečap sa pečenim paprikama?
25.10.2012, 11:00
Potrebno je:
1 kg crvenih paprika
2 kg paradajza
400 g crnog luka
2 ljute crvene papričice
1 kašika bibera u zrnu
2 lista lorbera
3 struka origana
3 struka majčine dušice
3 dl vinskog sirćeta
30 g soli
0,5 kg želir šećera
grančica ruzmarina
Priprema
Opranu, prepolovljenu i očišćenu papriku pecite u rerni 10 minuta. Kada se ohladi, oljuštite je.
Paradajz prelijte vrelom vodom, oljuštite ga, izvadite mu semenke i isecite na četvrtine. Iseckajte luk i papričicu iz koje ste izvadili semenke.
Pripremljene sastojke zakuvajte sa sirćetom i solju, dodajte lorber i biber i uz povremeno mešanje kuvajte jedan sat. Izvadite začine i napravite pire od povrća. Dodajte šećer, pa vratite da se kuva uz stalno mešanje.
Kad provri, kuvajte još četiri minuta. Začinite prema ukusu, kečap sipajte u flaše i dobro zatvorite.
Komentari
Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod
Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.