Kako se priprema Domaća turšija?
25.10.2012, 11:03
Potrebno je:
2 kg zelenih paprika
2 kg žutih paprika
2 kg krastavaca
2 kg malih dinja
2 kg malih lubenica
(lubenice i dinje treba da su veličine pesnice)
2 kg zelenog paradajza
150 g rena
šaka ljutih papričica
ZA PRESOLAC:
300 g soli
2 dl esencije
2 kesice vinobrana
1 kesica konzervansa
10 litara vode
Priprema
Povrće očistite, dobro operite, pa u redovima poređajte u besprekorno čisto burence.
Za presolac u litri vode prokuvajte so i sklonite sa vatre.
Dodajte esenciju, vinobran i konzervans, pa ovu mešavinu sipajte u devet litara prokuvane i ohlađene vode.
Sve dobro promešajte, pa nalijte turšiju.
Komentari
Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod
Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.