Kako se priprema Makedonska ljutenica?
30.10.2012, 11:19
Potrebno je:
ljute šilje
ulje za prženje
so
lorber
krupno mleveni biber
celi čenovi belog luka
seckan peršun
seckana mirođija
vinsko sirće
Priprema
Svaku papriku izbockajte, pa pržite na ulju.
Paprike slažite u tegle, a između redova stavljajte predviđene začine.
Pune tegle nalijte uljem u kojem ste pržili paprike, a posle 24 sata dopunite tegle do vrha vinskim sirćetom, zatvorite ih i nakon mesec dana ljutenica je spremna za jelo.
Komentari
Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod
Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.