Kako pripremiti Slatko od višanja i trešanja?
30.10.2012, 11:22
Potrebno je:
1 kg višanja
1 kg trešanja
2 kg šećera
6 čaša vode
1 limun
šipka vanile
Priprema
Voće očistite od koštica i ostavite da se ocedi. Kuvajte sirup od vode i šećera, a limun isecite na kolutove, pa sa vanilom dodajte u sirup da se kuva.
Sa površine sirupa skinite penu, dodajte voće i nastavite da kuvate.
Slatko gotovo kada sirup dobije gustinu meda.
Dok je još vruć skinite penu, prekrijte šerpu čistom vlažnom krpom ostavite da prenoći.
Sutradan sipajte u tegle.
Komentari
Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod
Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.