Kako se priprema Pikantna marmelada sa biberom?
30.10.2012, 11:23
Potrebno je:
4 zrela manga
150 g crnog luka
2 limuna
1,25 dl jabukovog sirćeta
175 g smeđeg šećera
1 kašika tamnog ruma
1 kašičica bibera u zrnu
mleveni karanfilić
Priprema
Mango odvojite od koštice, isecite na komadiće i stavite u lonac. Dodajte šećer, naseckani luk, sok i narendanu koru limuna i jabukovo sirće, pa dobro promešajte.
Kuvajte pola sata na srednjoj temperaturi uz povremeno mešanje. Pred kraj, kada se masa zgusne, dodajte rum, biber i karanfilić.
Vrelu smesu sipajte u tegle (šest tegli po 250 ml) i zatvorite ih.
Komentari
Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod
Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.