Kako se priprema Barena paprika u sirćetu i ulju?
01.11.2012, 11:50
Potrebno je:
100 babura
2 l vode
1 l vinskog sirćeta
2 dl ulja
0,5 kg šećera
20 g soli
2 veze lista celera
1 kesica bibera u zrnu
1 kesica konzervansa
Priprema
Stavite vodu sa sirćetom i ostalim začinima da proključa, a paprike operite i skratite im peteljke na pola.
Svaku papriku barite tri minuta i izvadite rešetkastom kašikom. Ostavite da se prohlade, pa ređajte u čiste velike tegle tako da do ruba tegle ostane tri prsta prazno.
U vrijuću mešavinu u kojoj ste barili babure dodajte kesicu konzervansa, promešajte, pa nalijte u tegle i poklopite ih tanjirićem da odstoje preko noći na toplom mestu.
Sutradan po potrebi nalijte još mešavine i zatvorite tegle.
Komentari
Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod
Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.