Kako se priprema Slatko od bresaka?
03.11.2012, 11:18
Potrebno je:
1 kg bresaka
1 kg šećera
1 šaka soli
sok od jednog limuna
limuntus
šipka vanile
Priprema
Za ovo slatko najbolje su bele breskve kod kojih se koštica lako odvaja i kojima ležište koštice nije crveno.
Breskve oljuštite i potapajte cele u slanu vodu (na tri litra vode stavite nepunu šaku soli).
Svaku oljuštenu breskvu prepolovite i izvadite joj košticu, a tada kašičicom očistite sredinu od crvenkastih končića. Šećer ukuvajte sa čašom vode, zatim dodajte breskve i kuvajte. Dodajte sok od limuna, limuntus i vanilu. Kuvajte dok sok ne bude tako gust da sa kašike padaju odjednom po dve kapi.
Sklonite sa šporeta i ostavite da odstoji 15 minuta. Zatim pustite da baci još dva-tri ključa, skinite penu, ostavite da prenoći i sutradan sipajte u tegle.
Komentari
Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod
Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.