Kako se priprema Kuvan sok od paradajza?
03.11.2012, 11:19
Potrebno je:
5 kg paradajza
3 babure
3 šargarepe
1 koren od peršuna
1 koren od celera
1/2 kašike šećera
soli po ukusu
Priprema
Zrele i zdrave plodove paradajza operite, očistite od zelenog dela oko drške, isecite ga i propasirajte.
Korenje šargarepe, peršuna, celera i isečene paprike skuvajte i propasirajte. Propasirani paradajz kuvajte do željene gustine.
Pri kraju kuvanja dodajte propasirano povrće, šećer i so, izmešajte i još malo prokuvajte. Boce treba da su već oprane, oceđene i sterilisane u pećnici na 120°C.
Paradajz sipajte pomoću levka u boce, navlažite celofan i dobro njime pritisnite boce, pa ga onda okolo zavežite. Povezane boce stavite jednu uz drugu i dobro ih uvijte toplim pokrivačem, najbolje ćebetom, da se na ovaj način pasterizuju. Ostavite da stoje tako dok se ne ohlade.
Hladne ostavite tamo gde držite ostalu zimnicu.
Komentari
Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod
Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.