uputstva
registracija rs domena

Kako se priprema Vojvođanski kuvani paradajz?

03.11.2012, 11:20
Potrebno je:

10 kg paradajza
1 veza šargarepe
1 veza peršuna (koren i list)
6 paprika babura
5 glavica crnog luka
1 kašika konzervansa
so

Priprema

Ovaj način ostavljanja paradajza za zimu je u Vojvodini, a posebno u Subotici, neka vrsta tradicije.

Očistite povrće, operite, isecite na komade i stavite na štednjak da se prokuva u sopstvenom soku oko 20 minuta. Prokuvano povrće sameljite na specijalnoj mašini za mlevenje paradajza koja odstranjuje semenke i kožicu. Dodajte so i konzervans.

Procećen sok stavite na štednjak da baci samo jedan ključ. Vruć sipajte u čiste boce, povežite odmah celofanom i složite bocu do boce u korpu za rublje. Pokrijte ćebetom i ostavite da se sok ohladi.

Hladan sok ostavite sa ostalom zimnicom. Možete ga upotrebiti kao sok za piće i u svakoj prilici kad Vam je potreban paradajz.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.

daftar situs togel online situs togel online situs togel online togel macau oryornoi.com naturalmarkeet.com mgjakartaselatan.id togel slot jaigurudevashrammathura electrokwt agen togel online toto togel bo toto togel online bo toto togel online slot88 gacor agen toto togel subangjaya-desa.id