uputstva
zaštita voća

Kako se priprema Pire od paradajza za zimu?

03.11.2012, 11:21
Potrebno je:

3 kg paradajza
2 vezice peršunovog lista
malo luka vlašca
koren i list od celera
1 glavica crnog luka
malo rena
soli po ukusu

Priprema

Krupne zdrave plodove paradajza operite i skuvajte u vreloj posoljenoj vodi. Skuvan paradajz propasirajte kroz cediljku i ostavite da stoji oko 12 časova.

Dok stoji, paradajz će pustiti dosta vode koju treba odliti i upotrebiti za neko jelo. Gusti deo paradajza pomešajte sa iseckanim peršunovim listom, jednom i drugom vrstom luka, korenom celera, listom celera i struganim renom.

Sve lepo izmešajte, dodajte soli po ukusu, pa punite čiste teglice i povezujte ih duplim celofanom.

Ovako pripremljen pire treba pasterizovati dva puta. Uključite pećnicu na temperaturu od 75°C, stavite tegle u nju i ostavite 65 minuta.

Izvadite tegle i ostavite na prohladno mesto, pa posle četiri dana ponovite postupak pasterizacije u trajanju od 35 minuta.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.

daftar situs togel online situs togel online situs togel online togel macau oryornoi.com naturalmarkeet.com mgjakartaselatan.id togel slot jaigurudevashrammathura electrokwt agen togel online toto togel bo toto togel online bo toto togel online slot88 gacor agen toto togel subangjaya-desa.id