Kako se priprema Ajvar od nepečene paprike?
03.11.2012, 11:22
Potrebno je:
5 kg babura
500 g ulja
500 g rena
1 šoljica esencije
soli po ukusu
1/2 kesice konzervansa
Priprema
Zdrave, mesnate babure operite i očistite od drški i semena. Sameljite ih na vodenici za meso pa ih stavite na štednjak da se kuvaju. Mešajte sve dok paprike toliko ne omeknu da se pretvore u gustu, suvu masu.
Najbolje je kuvati u širem sudu koji je pogodan i za mešanje i za isparavanje. Dodajte paprikama so i ulje pa i dalje kuvajte mešajući.
Kad se paprike dobro uprže, dodajte esenciju i strugani ren, promešajte pa skinite sa štednjaka. Sada izmešajte sa ajvarom pola kesice konzervansa.
Čiste teglice zagrejte, pa odmah punite ajvarom. Dobro povežite celofanom i ostavite na prohladno mesto.
Komentari
Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod
Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.