Kako se priprema Ajvar sa renom?
07.11.2012, 11:15
Potrebno je:
5 kg babura,
500 g rena,
500 g ulja
1/2 čaše esencije
so
Priprema
Ovo je jedan od najukusnijih ajvara. Pored toga u njemu ima dosta vitamina C koji mu daje ren, pa je dobro imati ga u kući svake zime.
Odaberite crvene mesnate babure, operite ih i očistite od drški i semena. Sameljite ih na vodenici za meso.
Samlevene paprike stavite u širu šerpu i pržite u njihovom sopstvenom soku dok se ne pretvore u gustu, suvu masu. Kad su paprike skuvane, dodajte so i ulje pa i dalje pržite, mešajući, da se sve sjedini u jedinstvenu masu.
Na kraju dodajte strugani ren i esenciju.
Teglice operite i iskuvajte pa, dok su još vruće, punite svaku ajvarom i povezujte duplim celofanom. Ostavite gde stoji ostala zimnica.
Komentari
Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod
Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.