uputstva
zaštita voća

Kako se priprema Papreno ljuta mađarska salata?

08.11.2012, 11:09
Potrebno je:

3 kg paradajza
3kg malih paprika „oficirki"
(po kg crvenih žutih i narandžastih)
2 glavice belog luka
2 veze celera
1 veza peršuna
80 g soli
200 g šećera
6 dl sirćeta
3 dl ulja
20 zrna bibera
1 kašičica mlevenog bibera
1 konzervans

Priprema

Paradajz poparite i oljuštite, pa isecite na kockice i stavite u lonac da se zagreva.

Paprike operite, prosušite i skratite im peteljke, a veće komade prepolovite. Luk očistite, pa čenove secite na štapiće, a peršun i celer krupnije iseckajte.

U paradajz dodajte so, šećer, sirće i ulje, pa dobro promešajte. Kad sve provri, dodajte biber, peršun, celer i paprike, i ostavite da tiho vri 10 minuta uz povremeno mešanje.

Sklonite sa vatre i dodajte konzervans. Vrelu salatu prekrijte vlažnom krpom, dobro je zategnite i ostavite da se potpuno ohladi, a da se krpa osuši.

Sipajte u tegle i zatvorite.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.

daftar situs togel online situs togel online situs togel online togel macau oryornoi.com naturalmarkeet.com mgjakartaselatan.id togel slot jaigurudevashrammathura electrokwt agen togel online toto togel bo toto togel online bo toto togel online slot88 gacor agen toto togel subangjaya-desa.id