Kako pripremiti Pečurke sa paprikama?
08.11.2012, 11:11
Potrebno je:
2 kg bukovača ili šampinjona isečenih na listiće
1 glavica usitnjenog crnog luka
7,5 dl sirćeta
1 dl vode
30 g soli
4-5 čenova belog luka
2 lovorova lista
5 crvenih paprika
Priprema
Pečurke kuvajte u slanoj vodi pet minuta, pomešajte sa lukom i očišćenom i na kockice isečenom paprikom i ređajte u tegle.
Kratko prokuvajte sastojke za preliv, ohladite i prelijte pečurke.
Zatvorite i sterilišite - stavite tegle u veći sud sa vodom na čije ste dno stavili krpu, ostavite da provri, kuvajte 15-20 minuta i ostavite tegle da se ohlade u toj vodi.
Komentari
Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod
Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.