Kako pecati ribu?
08.12.2012, 11:25
Faktori koji uticu na aktivnost ribe
Odavno su prošla vremena kada je vecina ribolovaca kuci nosila pune srtingere i cuvarke. I danas ima takvih, ali se njihov broj sveo na minimum, to su dobri znalci koji mnogo više vremena posvecuju ribolovnim mestima i uslovima koji uticu na aktivnost ribe. Pred nama je oktobar kada temperatura vode ubrzava metabolizam svih riba, narocito grabljivica.
Tada šaran ne pecka vec savija štapove do vode, štuka ne bira mnogo, a smud radi i nocu i danju. Ipak, sve se ovo odnosi na one najistrajnije ribolovce, koji šarana pecaju na hranjenom mestu, na smudaroše koji pravilno povlace dobro odabranu varalicu, na pravom mestu, u pravo vreme, itd... Zato cu pokušati u narednim redovima da pomognem ribolovcima da reše zagonetku o uslovima koji uticu na apetit ribe.
Komentari
Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod
Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.