Kako napraviti pečenu piletinu sa limunom i artičokama?
27.05.2015, 21:47
1.Sastojci:
¼ šolja ekstra-devičanskog maslinovog ulja
1,5 – 2 kilograma pilećih grudi bez kostiju
malo soli i bibera
350 g artičoka, iseći na pola po dužini
¼ šolje kapra
8 čena belog luka, oljuštenog
2 limuna, 1 od njih tanko isecite i uklonite semenke
¼ šolje sveže narendanog parmezana
2.Zagrejte rernu na 200 stepeni C. Dodajte 2 kašike ulja u veliki tiganj – razlite ga tako da ceo tiganj bude premazan uljem.
3.Izlupajte čekićem za meso pileće grudi da budu potpuno tanki.
4.Isecite ih na pola i dobro ih začinite sa soli i biberom.
5. Stavite ih u tiganj, tako da se međusobno ne dodiruju.
6.U osrednje veličine činiju stavite artičoke, kapar, luk i kriške limuna i 2 kašike ulja, sok od limuna i malo soli i bibera. Poređajte sve to oko piletine u tiganju, tako da popunite prazno mesto.
7.Dodajte parmezan svuda okolo, pogotovo na piletinu. Dodajte lagano svuda malo soli i bibera.
8.Pecite dok se piletina ne isprži, skoro 25 do 45 minuta, u zavisnosti od njene veličine (unutrašnja temperatura treba da bude između 70 i 80 stepeni C.
9.Isecite ostatak limuna na kriške i neka Vam to posluži za serviranje.
Dovoljno za 4 – 6 serviranja.
Vreme potrebno za spremanje: 20 minuta
Vreme potrebno za kuvanje: 45 minuta
Komentari
Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod
Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.