Kako napraviti pileće rolnice sa šampinjonima i krem sirom
27.05.2015, 22:00
1.Potrebno:
10 pilećih grudi
10 traka slanine
100g krem sira
200g pečuraka
50 g maslaca
1 crvena paprika
3 kašike senfa
1 čaša belog vina
100g putera
So
Biber
Grana ruzmarina
2.U tiganj istopite 50g maslaca, dodajte pečurke i pržite dok se taj sok smanjuje, potom pospite malo soli i bibera.
3.Sklonite sa strane da se malo ohladi.
4,Isecite crvenu papriku na kolutove.
5.Pileće belo meso morate da isečete na kriške i lagano ih istucite čekićem za meso, dodajte soli, bibera i umočite u senf.
6.Na svakom parče mesa dodati 2 kašike kuvanih pečuraka, prethodno iseckanih na kockice.
7.Na pečurke, ukoliko želite, stavite jedno parče sira i jedan deo crvene paprike.
8.Uvijte meso čvrtsto i stavite preko traku slanine i ponovo uvijte. Svaku rolnu zakačite sa 2-3 čačkalice.
9.Uradite isto to sa svim rolnama i stavite ih u činiju.
10.Preko rolnica piletinu dodajte još sira i ostatak putera i pospite preko ruzmarin.
11.Prelijte belim vinom preko svega i pecite 30 min, na laganoj vatri.
12.Izvadite čačkalice na kraju pre no što servirate.
Komentari
Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod
Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.